Vai tas ir piezemējies citplanētiešu kuģis? Nē, pamesta komunistu mītne

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News/LETA

Buzludža piemineklis Buzludžas klana smailē Bulgārijā kādam nezinātājam varētu likt domāt par lidojošajiem šķīvīšiem un citplanētiešiem. Taču patiesībā šī neparastā būve savulaik bija Bulgārijas Komunistu partijas galvenā mītne.

Tūristi Buzludžas pieminekli apmeklē ne vien kā vēsturiskā mantojuma objektu, bet arī lielisko skatu dēļ - no kalna smailes 1432 metru augstumā paveras lielisks skats uz Bulgārijas ārēm.

Vēl pirms šo vietu apbūvei noskatīja komunisti, 1868. gadā tur notika pēdējā kauja starp bulgāru nemierniekiem un Otomaņu impēriju.

Foto: Caters News/LETA

Savukārt 1891. gadā šajā apkārtnē slepeni uz tikšanos sanāca sociālisti, lai dibinātu Bulgārijas Sociāldemokrātisko partiju, kas vēlāk pārtapa Komunistu partijā. Par godu šiem notikumiem Komunistiskā partija kalna smaili apbūvēja un tur atvēra savas partijas galveno mītni.

Foto: Caters News/LETA

Pieminekļa statusā šī vieta durvis vēra 1981. gadā. Taču pēc tam, kad Bulgārijas valdība pārtraukusi pieminekļa uzturēšanas darbu finansēšanu, agrāk vērienīgo un grezno būvi posta laika zobs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu