Kerijs Maskavā ticies ar Putinu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs ceturtdienas vakarā Maskavā ticies ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, kuram ierosinājis paplašināt militāro sadarbību cīņā pret teroristu organizāciju «Islāma valsts» Sīrijā, paziņojušas Savienotās Valstis.

Tikmēr Kremlis pavēstījis, ka militārā sadarbība Sīrijā sarunās nav konkrēti apspriesta.

Kremļa pārstāvis sakariem ar presi Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka attiecībā uz reālo sadarbību operāciju īstenošanā Sīrijā daudzi jautājumi joprojām paliek neatrisināti.

Kerija un Putina tikšanās Kremlī ilga trīs stundas un beidzās krietni pēc pusnakts pēc vietējā laika. Pēc sarunām politiķi nesniedza plašu informāciju, bet ASV Valsts departamenta pārstāvis sakariem ar presi Džons Kērbijs paziņoja, ka Kerijs sarunās paudis bažas par Sīrijas režīma īstenoto vardarbību, kas traucē panākt asinsizliešanas pārtraukšanu.

Abi politiķi arī esot apsprieduši nepieciešamību palielināt spiedienu uz tādiem teroristu grupējumiem kā «Islāma valsts» un «Al Nusra», atklāja Kērbijs.

Vašingtona cer, ka varēs pierunāt Krieviju pārliecināt Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu apturēt gaisa uzbrukumus un uzbrukumus civilajiem iedzīvotājiem un mērenajiem nemiernieku grupējumiem.

Putins iepriekš sacīja, ka telefonsaruna ar ASV prezidentu Baraku Obamu vedinājusi viņu domāt, ka Maskavai un Vašingtonai ir kopīgas intereses - ne tikai nostiprināt sadarbību, bet arī sasniegt nozīmīgus rezultātus.

Kerijs piebilda, ka arī ASV prezidenta skatījumā notikusī telefonsaruna bijusi konstruktīva. Kerijs norādīja, ka, pēc viņa un Obamas domām, ASV un Krievija ir gatavas panākt lielas pārmaiņas nostādnēs pret Sīrijas un Ukrainas krīzēm.

Kerijam piektdien plānota tikšanās arī ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu