Krievijas bērnu namos bērnus piekauj un dedzina ar gludekļiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Vismaz 14 Krievijas reģionos tiek nopietni pārkāptas bērnu tiesības bērnu namos, par sīkiem pārkāpumiem dedzinot viņiem rokas ar gludekļiem, karinot viņus ar galvu uz leju un smagi piekaujot, teikts laikrakstā «Izvestija» publicētā intervijā.

Interviju sniedza Krievijas Cilvēktiesību padomes atbildīgā sekretāre Jana Lantratova, kas ir viena no kandidātēm uz bērnu tiesībsarga amatu.

»Pirmām kārtām tas notiek Aizbaikāla novadā. Kad mums paziņoja par briesmīgajiem ņirgāšanos faktiem, es izbraucu uz šo reģionu un tikos ar brīvprātīgajiem, bērniem, bijušajiem audzinātājiem,» žurnālistam pastāstīja Lantratova.

«Viņi pastāstīja, piemēram, par to, ka zēns par banāna zādzību tika iesēdināts maisā un naktī aiznests uz mežu, pēc tam atnests atpakaļ, pārģērbts sieviešu drēbēs un piekauts. Meitenēm, kuras aizstāvēja citu zēnu, ielēja rokās karstu zupu un piespieda to ēst. Vēl bērniem dedzināja rokas ar gludekļiem, karināja viņus ar galvu uz leju. Tur bija ļoti daudz briesmīgu stāstu,» sacīja Lantratova.

Viņa pastāstīja, ka bērnu nama apmeklējumā Aizbaikāla novadā redzējusi mazus zēnus, kas vakarā vieni staigājuši pa ielu. Vienam bijis rokās nazis pašaizsardzībai, un zēni pastāstījuši viņai par šausmām, kas notiek bērnu namā.

Tika arī noskaidrots, ka daudzas bērnu iestādes atrodas kriminālas subkultūras AUE ietekmē. Bērni tiek piespiesti nodot naudu zonas «kopīgai kasei», bet, ja viņi to nedara, tad par viņiem ņirgājas.

Lantratova piebilda, ka AUE bērnunamos darbojas ne vien Aizbaikāla novadā, bet vēl 17 Krievijas reģionos, staro kuriem ir Burjatijas Republika, Stavropoles novads, Čeļabinskas, Maskavas, Tveras un Uļjanovskas apgabali.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu