Raganu medības Turcijā: Krievijas iznīcinātāju notriekušie piloti esot puča līdzdalībnieki

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Divi Turcijas piloti, kas esot piedalījušies Krievijas iznīcinātāja notriekšanā pērnā gada novembrī, atrodas apcietinājumā, jo tiek vainoti pagājušonedēļ notikušā militārā apvērsuma mēģinājumā, pirmdienas vakarā paziņoja Turcijas amatpersona.

Krievijas iznīcinātāja notriekšana uz Turcijas robežas ar Sīriju izraidīja bezprecedenta diplomātisku krīzi starp Turciju un Krieviju. Šī krīze beidzās, kad abas valstis jūnijā vienojās atjaunot attiecības.

"Divi piloti, kas bija daļa no operācijas Krievijas iznīcinātāja «Su-24» notriekšanai 2015.gada novembrī, atrodas apcietinājumā,» Turcijas amatpersona sacīja žurnālistiem, piebilstot, ka piloti ir aizturēti saistībā ar apvērsuma mēģinājumu.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins svētdien piezvanīja Turcijas prezidentam Redžepam Tajipam Erdoanam, nosauca piektdien notikušo apvērsuma mēģinājumu par nepieņemamu un pauda cerību, ka Turcijā ātri atjaunosies stabilitāte.

Ir gaidāms, ka Putins un Erdoans tiksies augusta pirmajā nedēļā. Tā būs viņu pirmā tikšanās vaigu vaigā kopš abu valstu attiecību atjaunošanas.

Turcijas premjerministrs Binali Jildirims pirmdien paziņoja, ka saistībā ar apvērsuma mēģinājumu ir aizturēti vairāk nekā 7500 cilvēku, tai skaitā 103 ģenerāļi un admirāļi.

Neveiksmīgā puča laikā gājuši bojā vairāk nekā 300 cilvēku.

Erdoans puča organizēšanā apsūdz savu galveno ienaidnieku – ASV mītošo islāma sludinātāju Fethullahu Gilenu – un viņa piekritējus, bet Gilens noliedz jebkādu saistību ar to un ir pieļāvis iespēju, ka apvērsuma mēģinājums var būt paša Erdoana inscenēts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu