Indonēzijā policistiem un karavīriem aizliedz spēlēt «Pokemon Go»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Indonēzijā policistiem pavēlēts nespēlēt viedtālruņu spēli «Pokemon Go» dežūru laikā, un drīz šādam aizliegumam tiks pakļauts arī armijas personāls, trešdien paziņoja amatpersonas.

Indonēzieši ir iesaistījušies šajā spēlē, kas kļuva par pasaules hitu pirms divām nedēļām un jau tiek vainota satiksmes noteikumu pārkāpumos un dažādos noziegumos visā pasaulē. Indonēzijas aizsardzības ministrs ir brīdinājis, ka šī spēle ir drauds drošībai.

Lai gan «Pokemon Go» vēl nav oficiāli pieejama Indonēzijā, daudzi to ir nelegāli lejuplādējuši un devušies ielās ķert virtuālos pokemonus.

Spēles popularitāte ir radījusi bažas drošības spēku vadībā, un amatpersonas uzskata, ka šīs spēles augsto tehnoloģiju iespējas var tikt izmantotas spiegošanā.

«Spiegošanai var būt dažādas formas. Vispirms tā («Pokemon Go») šķiet pievilcīga, bet, jo ilgāk jūs to redzat (..) ar to nav viss kārtībā,» sacīja aizsardzības ministrs Rjamizards Rjačudu.

Armijā drīz tiks dota pavēle, kas aizliedz visām militārpersonām spēlēt «Pokemon Go» darba laikā, lai aizsargātu augstas drošības objektus, sacīja armijas preses sekretārs Tatangs Sulaimans.

Pavēlē būs uzsvērtas bažas, ka šajā spēlē izmantotās ierīces var nosūtīt datus pa internetu uz citām valstīm.

Šonedēļ Indonēzijā uz neilgu laiku tika aizturēts Francijas pilsonis, kurš «Pokemon Go» spēlēšanas laikā bija nejauši ieklīdis armijas bāzē Javas salā.

Indonēzijas policisti jau otrdien saņēma pavēli, kas aizliedz spēlēt «Pokemon Go» dežūru laikā.

Indonēzijas ministru kabineta sekretārs Pramono Agungs pagājušonedēļ paziņoja reportieriem, ka noķēris vairākus pokemonus prezidenta pilī valsts galvaspilsētā Džakartā.

Savukārt Džakartas gubernators izteicies, ka šo spēli varētu izmantot, lai veicinātu tūrismu galvaspilsētā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu