Foto: Rio kapsētas pūķu lidinātāji

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kad pār Riodežaneiro nolaižas krēsla, vienā no pilsētas kapsētām pulcējas pamatīgs bariņš jauniešu. Kapu kopiņu klājiena vidū viņi ieradušies, lai lidinātu savus pūķus.

Aplēses rāda, ka Brazīlija ieguldījusi aptuveni 40 miljardus reālu (apmēram 12,3 miljardi ASV dolāru), lai valstī augusta sākumā uzņemtu Dienvidamerikā pirmās Olimpiskās spēles. Tikmēr tiem Riodežaneiro iedzīvotājiem, kas mīt nabadzīgajos pilsētas rajonos, trūkst sabiedrisko vietu, kur nodarboties ar sportu vai radošām nodarbēm.

«Mēs nevaram pūķus lidināt tur, kur dzīvojam, jo ēkas ir pārāk augstas. Vienīgā vieta, kas mums ir pieejama, ir šī kapsēta,» iemeslu tam, kāpēc pūķu lidinātāji ierodas kapsētā izklāsta kāds Vila Operaria graustu rajona iedzīvotājs.

Un pūķu lidināšana vietējiem iedzīvotājiem ir svēta lieta. «Pūķu lidināšana man ir viss, protams, pēc Dieva un maniem bērniem,» stāsta kāds cits «pūķotājs».

Kapsēta, kurā regulāri tiek lidināti pūķi, atrodas gana tālu no tuvējām ielām. Gados jauni un vecāki cilvēki pavadīt brīvo laiku tur ierodas arī, lai būtu drošībā no apšaudēm, kas regulāri nomaļāku rajonu ielās izceļas starp konkurējošām narkotiku bandām un policiju, stāsta 27 gadus vecais Felipe.

Vardarbīgu noziegumu kāpums Rio izraisījis bažas arī par drošu Olimpisko spēļu norisi. Slepkavību skaits Riodežaneiro un tās apkārtnē šī gada pirmajos piecos mēnešos pieaudzis par 14%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu