Ruperts Mērdoks nomaina Rodžeru Eilzu «Fox News» vadītāja amatā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV kabeļtelevīzijas kanāla «Fox News» vadītājs Rodžers Eilzs, kurš iesaistīts seksuālas uzmācības lietā, ceturtdien atkāpās no amata un viņu tajā nomainīja mātesfirmas «21 st Century Fox» vadītājs Ruperts Mērdoks.

Eilzs bija izveidojis «Fox News» par populāru un politiski ietekmīgu kabeļtelevīzijas kanālu, savukārt Mērdoks ir nodibinājis mediju impēriju, kuras sastāvā ir arī «Fox».

Kompānijas paziņojumā teikts, ka Eilza atkāpšanās stājas spēkā nekavējoties un 85 gadus vecais Mērdoks pārņems «Fox News Channel» un «Fox Business Network» vadītāja un padomes priekšsēdētāja amatus.

Eilzs pirms divām nedēļām tika nosaukts tiesas lietā, kuru ierosinājusi populārā «Fox News» programmas valdītāja un bijusī «Mis Amerika» Grethena Karlsone, kas apgalvoja, ka ir atlaista Eilza seksuālās uzmācības atraidīšanas dēļ.

Kompānija paziņojumā par vadītāja maiņu nepieminēja šo lietu.

Eilzs un Mērdoks pirms diviem gadu desmitiem izveidoja «Fox» par vienu no vadošajiem kabeļtelevīzijas ziņu kanāliem, kuru slavē konservatīvie, bet kritizē politiski kreisie.

Mērdoks, kurš pirms gada nodeva diviem saviem dēliem lielāku kontroli pār savas mediju impērijas operācijām, ar «Fox» vadītāja nomaiņu atkal palielina savu lomu.

Mērdoks, kurš saīsinājis atvaļinājumu Francijas Rivjērā, lai atgrieztos Ņujorkā, paziņoja, ka pārņem telekanāla vadību, «lai nodrošinātu nepārtrauktību visam tam, kas ir vislabākais «Fox News» un ko tas atbalsta».

Seksuālās uzmācības lietā, kas ierosināta Ņūdžersijas štata tiesā, teikts, ka Eilza lēmums atlaist Karlsoni bija atriebība.

Eilzs "nelikumīgi atriebās Karlsonei un sabotēja viņas karjeru tāpēc, ka viņa atraidīja viņa seksuālos piedāvājumus un sūdzējās par smagu un nomācošu seksuālu uzmākšanos», teikts šajā lietā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu