Krimas deputāts aicina aizstāvēt Krieviju un visām valstīm boikotēt Rio olimpiādi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiski neatzītā Krievijas federācijas subjekta - Krimas parlamenta deputāts Aleksejs Čerņaks aicinājis visu valstu sportistus solidarizēties un boikotēt Riodežaneiro olimpiskās spēles, jo tajās nav pielaisti Krievijas vieglatlēti, vēsta «R-Sport».

Čerņaks ir Krievijas nacionālo un neolimpisko sporta veidu Krimas nodaļas komitejas vadītājs. «Laikam no Krievijas vēl nekad nav baidījušies tā kā tagad, ja jau baidās pat no tās sportistiem,» paziņojis deputāts. «Olimpiskās spēles tika dibinātas, lai sportā sacenstos spēcīgākie, tāpēc aicinu citu valstu sportistus pieteikt šo olimpisko spēļu boikotu viena iemesla dēļ. Tās vairs nebūs godīgas sporta sacensības, jo politisku intrigu dēļ tikusi atstādināta viena no spēcīgākajām pasaules komandām,» aģentūrai «RIA-Novosti» sacīja Čerņaks.

Starptautiskās sporta arbitrāžas tiesa (CAS) ceturtdien nolēma noraidīt Krievijas apelāciju pret Starptautiskās vieglatlētikas federāciju asociācijas (IAAF) lēmumu neļaut šīs valsts vieglatlētiem startēt gaidāmajās olimpiskajās spēlēs.

Jau ziņots, ka bijušais Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) prezidents Džons Feihijs aģentūrai "Associated Press" ceturtdien izteicies, ka vajadzētu būt "skaidram" lēmumam" par to, ka Krievijai vispār nedrīkstētu ļaut piedalīties Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

«Plašā korupcija ir attiecināma nevis uz atsevišķām personām, nevis kādu grupu, nevis kādu sporta veidu. Tā ir valsts sazvērestība ar sporta ministrijas, antidopinga iestāžu un valsts drošības struktūru piedalīšanos,» norādīja Feihijs.

Starptautiskās olimpiskās komitejas valde svētdien aizvadīs telefonkonferenci, lai lemtu vai Krievijai, pēdējo ziemas olimpisko spēļu rīkotājai, ļautu piedalīties vasaras olimpiskajās spēlēs, kas sāksies 5. augustā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu