Erdogans: Pēc puča Turcijā aizturēti vairāk nekā 10 000 cilvēku

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc neveiksmīgā apvērsuma mēģinājuma Turcijā aizturēti jau 10 410 cilvēki, aģentūrai «Anadolu» pavēstījis valsts prezidents Redžeps Tajips Erdoans.

No tiem 4060 kā drošības līdzeklis jau piemērots apcietinājums.

Turcijas mediji iepriekš piektdien vēstīja, ka aizturēto skaits ir apmēram 9000.

Pilsoņiem ir jāaizstāvas pret «visviltīgāko un zemiskāko apvērsuma mēģinājumu Turcijas tautas vēsturē», Erdogans uzsvēra «Anadolu».

Turcijas valdošās Taisnīguma un attīstības partijas (AKP) pārstāvis Jasins Akatajs pauda «Anadolu», ka «nesaprot no Eiropas saņemto kritiku».

«Francijā un Beļģijā nesen bija divi incidenti, kad teroristu uzbrukumi noveda pie sešu mēnešu ārkārtas stāvokļiem, kas tika pagarināti par sešiem mēnešiem,» viņš paziņoja.

Jau vēstīts, ka Turcijas parlaments ceturtdien oficiāli apstiprināja ārkārtas stāvokli uz trim mēnešiem pēc tam, kad Erdogans trešdien to bija izsludinājis. Turcijā uz laiku daļēji arī apturēta Eiropas Cilvēktiesību konvencijas darbība,

Erdogans ir apsūdzējis neveiksmīgā apvērsuma organizēšanā ASV dzīvojošo islāma garīdznieku Fetullu Gilenu un viņa piekritējus. Pēc šī puča mēģinājuma Turcijā ir aizturēti, atstādināti vai atlaisti no darba vairāk nekā 50 tūkstoši cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu