Nigēriešu padsmitnieci moka reta slimība: galva kā pieaugušajai, ķermenis kā zīdainim

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Youtube video

Rahma Haruna ir 19 gadus veca nigēriešu meitene, kuru kopš mazotnes nespējīgu par sevi parūpēties atstājusi reta slimība - aptuveni pusgada vecumā meitenes ķermenis pārstāja augt, vienīgais izņēmums bija galva. Tagad padsmitniece atkarīga no savas ģimenes rūpēm, tomēr neskatoties uz savu stāvokli sakās esam dzīvespriecīga un sapņo par karjeru, raksta «Daily Mail».

Vecāki stāsta, ka Rahma piedzima kā veselīgs mazulis, taču aptuveni 6 mēnešu vecumā viņas ķermeņa attīstība apstājās. Meitene tagad palikusi bez funkcionējošām ekstremitātēm, un regulāri cieš stipras sāpes. Līdzekļu trūkuma dēļ Rahmas ģimene viņu pārvieto, apkārt nēsājot plastmasas bļodā.

«Slimība sākās sešu mēnešu vecumā, kad viņa iemācījās apsēsties. Viņa tā arī neiemācījās rāpot. Tas sākās ar drudzi,» atceras meitenes māte.

Ģimene dara, ko var, lai meitene nebūtu iesprostota četrās sienās, un viņas dzīve būtu piepildīta. Īpaši par Rahmu rūpējas viņas 10 gadus vecais brālis Fahads. «Es palīdzu ar vannošanos. Katru dienu viņu vedu ārā. Man prieks, kad redzu, ka cilvēki viņai palīdz. Patīk māsu vest pie mūsu radiniekiem, jo tad viņa jūtas priecīga,» stāsta Fahads.

Ārsti Rahmas savādajai saslimšanai pagaidām izskaidrojumu atraduši nav. «Esmu pavadījis 15 gadus, meklējot viņai kādas zāles un ārstēšanu. Es nodarbojos ar lauksaimniecību, eju uz tirgu un daru vēl daudz dažādu darbu, meklējot naudu, lai maksātu ārstiem. Esmu pārdevis gandrīz visu, kas man piederēja. Domāju, ka līdz šim esmu iztērējis apmēram vienu miljonu nairu (gandrīz trīs tūkstoši eiro),» stāsta meitenes tēvs.

Izmisusī ģimene atklāj, ka dažu ārstu skaidrojumi par meitenes saslimšanu bijuši ļoti savādi. Piemēram, kāds ārsts paziņojis, ka pie meitenes saslimšanas vainojama mītiskā būtne džins.

Vecāki sakās saprotam, ka Rahmas saslimšana ir neatgriezeniska, taču vēlētos, lai ārsti viņai palīdz uzveikt vismaz ikdienas sāpes. Ģimene priecājas, ka kopš brīža, kad viņi par Rahmas saslimšanu sāka runāt publiski, saņēmuši no līdzcilvēkiem daudz atbalstalsta - gan morāla, gan materiāla. Īpašs gandarījums esot par to, ka ar kāda žurnālista atbalstu Rahma pirms pusgada tikusi arī pie ratiņkrēsla. Tas ģimenes rūpes ikdienā nedaudz atvieglojis.

Neskatoties uz smago slimību, pati Rahma saka, ka par dzīvi nesūdzas. Viņa sapņo, ka kādu dienu varēs saimniekot pati savā veikaliņā. «Es pateicos Dievam par visu, ko daru. Es gribu uzsākt biznesu - atvērt veikalu, kur cilvēki varētu iepirkties. Tas ir tas, par ko sapņoju,» viņa stāsta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu