Vjetnama izdos Lietuvai par ES līdzekļu izkrāpšanu aizdomās turēto uzņēmēju Rahinšteinu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vjetnama piekritusi izdot Lietuvai uzņēmēju Sergeju Rahinšteinu, kuru Lietuva bija izsludinājusi starptautiskajā meklēšanā saistībā ar aizdomām par Eiropas Savienības (ES) līdzekļu izkrāpšanu, piektdien paziņojusi Lietuvas Ģenerālprokuratūra.

2014.gada nogalē Lietuvas pilsonim Rahinšteinam par krāpšanu un līdzekļu izlaupīšanu jau neklātienē tika piespriests divarpus gadu cietumsods, ko šā gada martā atzina par pamatotu Augstākās tiesas septiņu tiesnešu kolēģija.

Rahinšteins slēpās no Lietuvas tiesībsargāšanas iestādēm, tika manīts Taizemē, bet janvārī aizturēts Vjetnamā saskaņā ar Lietuvas izdotu aresta orderi.

Tobrīd tika ziņots, ka uzņēmēja izdošanas process var ilgt pat divus gadus. Pēc viņa aizturēšanas «Interpol» Vjetnamas nacionālais birojs paziņoja, ka šīs valsts policija pārbaudīs, vai Rahinšteins nav izdarījis noziegumus, kuru dēļ būtu saucams pie atbildības Vjetnamā, iekams tiek lemts par viņa izdošanu Lietuvai. Tomēr tagad Ģenerālprokuratūra norāda, ka nesen saņēmusi Vjetnamas piekrišanu viņu izdot un tas varētu notikt jau augustā.

Rahinšteins tika notiesāts par to, ka laikā no 2000. līdz 2004.gadam uz bezpajumtnieku vārda bija izveidojis fiktīvu uzņēmumu tīklu, lai varētu legalizēt un piesavināties līdzekļus miljoniem eiro vērtībā.

Lietuvas Finansiālo noziegumu izmeklēšanas dienests (FNTT) šobrīd veic jaunu pirmstiesas izmeklēšanu, kurā Rahinšteins figurē kā organizēta grupējuma līderis un kopā ar sabiedrotajiem tiek turēts aizdomās par ES atbalsta līdzekļu izkrāpšanu miljoniem eiro apmērā, dokumentu viltošanu un nelikumīgu uzņēmējdarbību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu