Klintone par demokrātu viceprezidenta amata kandidātu izraugās senatoru Timu Keinu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Demokrātu partijas kandidāte prezidenta amatam Hilarija Klintone paziņojusi, ka par viceprezidenta amata kandidātu izraudzījusies senatoru no Virdžīnijas štata Timu Keinu.

«Esmu saviļņota paziņot, ka mans viceprezidenta amata kandidāts būs Tims Keins, cilvēks, kurš ir ziedojis savu dzīvi, lai cīnītos par citiem,» Klintone piektdien ierakstīja tviterī.

Savukārt Keins tviterī pavēstīja,ka ir «pagodināts» būt viceprezidenta amata kandidāts.

Par to, ka gaidāma Keina nominēšana par Demokrātu partijas viceprezidenta amata kandidātu, jau iepriekš ziņoja ASV mediji.

Viņš varētu palīdzēt Klintonei iegūt lielāku atbalstu Virdžīnijā, kas var būt izšķiroši uzvarai prezidenta vēlēšanās, kā arī palīdzēt nostiprināt Klintones pārliecinošo popularitāti Latīņamerikas izcelsmes vēlētāju vidū.

58 gadus vecajam senatoram, kurš brīvi runā spāniski, ir arī liela pieredze ārpolitikā. Viņš pašreiz darbojas Senāta ārlietu un Bruņoto spēku komitejās. Tiek uzskatīts arī, ka viņš palīdzējis Klintonei iegūt neatkarīgo vēlētāju vīriešu balsis.

Kā citi iespējamie viceprezidenta amata kandidāti medijos tika minēti lauksaimniecības ministrs Toms Vilsaks un nodarbinātības ministrs Tomass Peress.

Klintone izteikusies, ka vēlas viceprezidentu, kas būtu tik pieredzējis, ka «kādu dienu varētu burtiski piecelties un būt Savienoto Valstu prezidents».

Republikāņu partijas kandidāts ASV prezidenta vēlēšanām Donalds Tramps pagājušo piektdien par viceprezidenta amata kandidātu izraudzījās Indiānas štata gubernatoru Maiku Pensu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu