Kerijs paziņo par jaunām sarunām ar Krieviju par konfliktu Sīrijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alexander Shcherbak / TASS

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs piektdien paziņojis, ka noturēs jaunas sarunas ar Krievijas kolēģi par konfliktu Sīrijā.

Kerijs plāno tikties ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu nākamnedēļ Dienvidaustrumāzijas Nāciju asociācijas (ASEAN) dalībvalstu samita laikā Laosā, Āzijā.

ASV un Krievija īsteno Sīrijā atšķirīgas militārās kampaņas, Maskavai atbalstot Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu, bet Vašingtonai palīdzot grupām, kas vēlas šo valdību gāzt.

Līdz šim visas sarunas, kas noorganizētas Sīrijas konflikta noregulēšanai, beigušās bez vērā ņemamiem panākumiem. Tikmēr konfliktā, kas plosās kopš 2011.gada, dzīvību zaudējuši jau aptuveni 280 000 cilvēku.

Kerijs pagājušajā nedēļā Maskavā tikās ar Lavrovu un Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, ar kuriem apsprieda situāciju Sīrijā. Pēc sarunām tika paziņots, ka viņi vienojušies par «konkrētiem soļiem», lai glābtu trauslo pamieru un cīnītos pret džihādistiem Sīrijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu