«WikiLeaks» publisko 20 000 Klintones kampaņas e-pasta vēstuļu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tīmekļa medijs «WikiLeaks» piektdien publiskojis aptuveni 20 000 e-pasta vēstuļu, ko nosūtījuši ASV Demokrātu partijas kandidātes prezidenta amatam Hilarijas Klintones priekšvēlēšanu kampaņas darbinieki.

Dokumenti atspoguļo to, cik smaga bijusi Klintones cīņa ar Vērmontas štata senatoru Bērniju Sanderu par partijas nomināciju.

Citas vēstules savukārt liecina par to, kā atalgoti ziedotāji Hilarijas kampaņai, piešķirot tiem brīvbiļetes uz dažādiem pasākumiem.

«WikiLeaks» apgalvo piektdien publiskotās e-pasta vēstules ir daļa no jaunās sērijas «Hillary Leaks».

Pirmdien Filadelfijā sākas Demokrātu partijas nacionālais konvents, kurā Klintone tiks oficiāli nominēta kā partijas kandidāte prezidenta amatam gaidāmājās vēlēšanās.

«WikiLeaks» 2006.gadā izveidoja un gadu vēlāk atklāja Austrālijas pilsonis bijušais hakeris Džuljens Asanžs. Pasaules uzmanību medijs piesaistīja 2010.gadā, publiskojot video, kurā fiksēts ASV helikoptera uzlidojums Bagdādē. Uzlidojumā dzīvību zaudēja divi aģentūras «Reuters» žurnālisti.

Vēlāk 2010.gadā medijs publiskoja desmitiem tūkstošiem slepenu ASV armijas dokumentu, kas saistīti ar kariem Afganistānā un Irākā un liecināja par dažādiem pārkāpumiem, kas pieļauti, spīdzināšanas gadījumiem un civilo iedzīvotāju upuriem.

«WikiLeaks» publiskojis arī virkni citu dokumentu, kas nav glaimojuši ASV tēlam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu