Turcijā izformēs prezidenta gvardi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Turcijā tiks izformēta elitārā prezidenta gvarde, jo tās pārstāvji piedalījās pagājušajā nedēļā notikušajā apvērsuma mēģinājumā, paziņojis Turcijas premjerministrs Binali Jildirims. «Prezidenta gvardes vairs nebūs, pēc tās vairs nav nepieciešamības,» sacīja Jildirims intervijā, ko svētdien pārraidīja telekanāls «A-Haber».

Pēc 15. un 16.jūlijā notikušā apvērsuma mēģinājuma tika aizturēti 283 prezidenta gvardes dalībnieki. Telekanāls «CNN Turk» ziņo, ka ir izdoti orderi vēl 300 prezidenta gvardes locekļu aizturēšanai.

Premjerministrs arī paziņoja, ka militārās bāzes Turcijā vairs neatradīsies pilsētu centros un ka žandarmērija no Aizsardzības ministrijas pakļautības tiks nodota Iekšlietu ministrijas pakļautībā.

Jildirims piebilda, ka saistībā ar līdzdalību apvērsuma mēģinājumā jau aizturēti 13 002 cilvēki, tostarp 8831 militārpersona, 2001 tiesnesis un prokurors un 1329 policisti.

Vēl Turcijas premjers teica, ka valstī uz trim mēnešiem noteikto ārkārtas stāvokli pašlaik netiek plānots pagarināt, taču nepieciešamības gadījumā tas tiks darīts.

Turcijas prezidenta gvarde tika izveidota 1920.gadā. Tās sastāvā ir 2500 cilvēku, un tā ir dislocēta Ankaras Čankajas pilī, kas līdz 2014.gadam bija Turcijas prezidenta rezidence.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu