Atkāpusies ASV Demokrātu partijas priekšsēdētāja: atklājies, ka apzināti grauta Sandersa kampaņa

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Demokrātu partijas priekšsēdētāja Debija Vasermane-Šulca svētdien paziņoja par atkāpšanos no amata pēc e-pasta vēstuļu noplūdes, kura liecina par partijas iekšējiem mēģinājumiem graut Hilarijas Klintones priekšvēlēšanu sāncenša Bērnija Sandersa kampaņu.

Vasermane-Šulca paziņoja, ka viņa atkāpsies Demokrātu partijas nacionālā konventa beigās. Paziņojums izskanēja dienu pirms tam, kad Filadelfijā sāksies šis konvents, kurā Klintone tiks oficiāli nominēta ASV prezidenta vēlēšanām no Demokrātu partijas.

Gaidāmā Vasermanes-Šulcas atkāpšanās, ko ilgu laiku mēģināja panākt Sanderss, ir ar mērķi pavilkt svītru zem e-pasta noplūdes skandāla. Demokrāti izmisīgi cenšas panākt partijas vienotu atbalstu Klintones kampaņai pirms prezidenta vēlēšanām, kurās viņa novembrī sacentīsies ar republikāņu kandidātu Donaldu Trampu.

Vasermane-Šulca, kas ir kongresmene no Floridas štata un piecus gadus vadījusi Demokrātu nacionālo komiteju, sacīja, ka viņa tomēr atklās un slēgs demokrātu nacionālo konventu.

Starp noplūdinātām e-pasta vēstulēm no Demokrātu partijas līderu kontiem vismaz divas liecina par partijas iekšējiem mēģinājumiem graut Sandersa kampaņu, tostarp parādot viņu kā ateistu reliģiozu štatu vēlētājiem.

Senators no Vermontas štata Sanderss svētdien kārtējo reizi aicināja Vasermani-Šulcu atkāpties.

Klintone pateicās Vasermanei-Šulcai par Demokrātu partijas priekšsēdētājas amatā paveikto un paziņoja, ka Vasermane-Šulca turpinās viņu aizstāt vēlēšanu kampaņas vadīšanā valsts mērogā, Floridas štatā un citos svarīgākajos štatos.

Republikāņu kandidāts Tramps nekavējoties reaģēja uz ziņu par demokrātu līderes atkāpšanos.

"Es vienmēr esmu teicis, ka Debija Vasermane-Šulca ir pārvērtēta. Demokrātu konvents plaisā,» Tramps rakstīja mikroblogu vietnē «Twitter».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu