Gruzijas premjers abhāziem piedāvā izlīgumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Gruzijas premjerministrs Giorgijs Kvirikašvili, apmeklējot Samegrelo reģionu, kas atrodas līdzās separātiskajai Abhāzijas provincei, pie abhāzu tautas vērsies ar aicinājumu uz izlīgumu, pirmdien vēsta radio «Brīvība».

«Tā kā Abhāzija atrodas samērā tuvu, gribu tieši Megrelijā vērsties pie abhāzu brāļiem - vēlos, lai jūs ticētu, ka mēs gribam izlīgumu, mēs gribam mieru, un mūsu varasiestādes to jau ir apstiprinājušas,» sacīja premjers.

Kā «Gruzijas miera politikas» piemēru Kvirikašvili minēja universitātes klīniku, kas ir uzbūvēta līdzās robežai ar separātisko reģionu.

Premjers aicināja abhāzus «izmantot ultramoderno standartu klīnikas pakalpojumus» un atgādināja, ka Abhāzijas iedzīvotāju vajadzībām līdzās robežai ir izveidots arī tirdzniecības centrs.

Šie divi objekti «var kļūt par gruzīnu un abhāzu izlīguma tiltu», sacīja Kvirikašvili.

Abhāzija un Dienvidosetija pasludināja neatkarību no Gruzijas 90.gadu sākumā, taču šīs separātiskās republikas pastāv ar Krievijas militāru un finansiālu atbalstu un tajās ir izvietots Krievijas karaspēks.

Pēc 2008.gada kara ar Gruziju Krievija atzina Abhāziju un Dienvidosetiju par neatkarīgām valstīm, taču vēl tās atzīst tikai Nauru, Nikaragva un Venecuēla. Pārējā pasaule Abhāziju un Dienvidosetiju uzskata par Gruzijas sastāvdaļu «de iure».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu