Vairums poļu nemaz negrasās pamest Lielbritāniju

LETA/POLSKIE RADIO
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

62,5% Lielbritānijā mītošo poļu negrasās šo valsti pamest, neraugoties uz Apvienotās Karalistes lēmumu izstāties no Eiropas Savienības (ES), liecina nule kā veiktas aptaujas rezultāti, vēsta Polijas radio.

Tikai 5,5% poļu nolēmuši Lielbritāniju pamest, kad tā no bloka izstāsies. Savukārt 40,5% aptaujāto apņēmušies Lielbritānijā palikt par katru cenu.

Kā liecina aptauja, kas veikta poļu imigrantu vidū, 12,1% nolēmis pārcelties uz kādu citu ES valsti. Vēl 3,4% atzinuši, ka apņēmušies pārcelties uz dzīvi ārpus ES.

Visvairāk poļu, kas apņēmušies palikt Apvienotajā Karalistē - 59,3% -, ir 65 gadu slieksni pārsniegušo vidū.

Kaut arī ir visai sarežģīti noteikt, tieši cik daudz poļu nevarēs pretendēt uz pastāvīgā iedzīvotāju statusu pēc «Brexit», aplēses liecina, ka tie varētu būt no 120 000 līdz 400 000 poļu, apliecināja Polijas Starptautisko jautājumu institūts.

Poļi ir viena no lielākajām Apvienotās Karalistes minoritātēm.

Lielbritānijas vēlētāji 23.jūnijā referendumā nobalsoja par izstāšanos no ES. Londonai tagad jāsāk ar Briseli oficiālas sarunas par savienības pamešanu un turpmākajām attiecībām ar ES.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu