Turcijā pēc puča mēģinājuma izdod orderus 42 žurnālistu aizturēšanai

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Turcijas varas iestādes, izmeklējot neveiksmīgo militārā apvērsuma mēģinājumu ar mērķi gāzt prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu, ir izdevušas orderus 42 žurnālistu aizturēšanai, pirmdien vēstīja televīzijas ziņu kanāli.

Starp šiem žurnālistiem ir Nazli Ilidžaka, kura 2013.gadā tika atlaista no darba valdību atbalstošajā laikrakstā «Sabah» par to, ka bija kritizējusi korupcijas skandālā iesaistītus ministrus, ziņoja telekanāli NTV un «CNN-Turk».

Vēl nav zināms, vai kāds no šiem žurnālistiem jau ir aizturēts.

Turcijas valdība vainoja 2013.gada korupcijas skandālā islāma garīdznieku Fethullahu Gilenu, kurš no Erdogana atbalstītāja ir kļuvis par viņa galveno ienaidnieku. ASV dzīvojošais Gilens tiek apsūdzēts arī 15.jūlija neveiksmīgā puča organizēšanā.

Orderus izdeva Stambulas pretterorisma prokurora Irfana Fidana birojs, un tie ir pirmie, kas puča mēģinājuma izmeklēšanas ietvaros vērsti pret preses pārstāvjiem, ziņoja laikraksts «Hurriyet».

Prokurors Fidans paziņoja, ka jau notiek operācija šo žurnālistu aizturēšanai. Ilidžaka nebija savās mājās Stambulā, bet var būt devusies pavadīt brīvdienas Egejas jūrā, un vietējā provinces policija ir brīdināta par to.

Erdoana valdība jau pirms puča mēģinājuma tika kritizēta par preses brīvības ierobežošanu Turcijā, bet varas iestādes stingri noliedz šādas apsūdzības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu