Tallinā draudēts uzspridzināt lidmašīnu; lidostā pastiprināta drošība

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees.ee

Tallinas lidostā un tās apkārtnē pirmdien pastiprināta policijas klātbūtne un Igaunijas Drošības policija izmeklē draudus uzspridzināt lidmašīnu, kas veic reisu no Igaunijas uz Vāciju, paziņojusi Igaunijas Valsts prokuratūra.

Pēc pulksten diviem naktī Tallinas lidostai un Drošības policijai piezvanījis vīrietis, kurš apgalvojis, ka esot no grupējuma «Islāma valsts», un paziņojis, ka viņam esot nodoms nedēļas laikā uzspridzināt kādu no lidmašīnām, kas veic reisu no Igaunijas uz Vāciju.

Zvanītājs runājis angliski, viņš zvanījis no mobilā tālruņa, kam bijis Igaunijas numurs, un telefonsarunas brīdī atradies Igaunijas teritorijā.

Tūlīt pēc šī zvana policija veica papildu drošības pārbaudi Tallinas lidostā, pārbaudot arī izlidojošos reisus. Lidostā tika pastiprināta drošība.

Prokuratūra uzsvērusi, ka pat gadījumā, ja tie bijuši viltus draudi, līdz galīgai apstākļu noskaidrošanai ir jāveic pastiprināti drošības pasākumi un tiek darīts viss iespējamais, lai noskaidrotu un aizturētu zvanītāju.

Rīgā viss mierīgi

Savukārt Rīgas lidostas pārstāve Elīna Prikule TVNET sacīja, ka patlaban lidosta nav saņēmusi informāciju no atbildīgajām iestādēm, ka būtu jāstrādā pastiprinātā režīmā un japaaugstina drošības līmenis.

Ja tas notiks, lidosta rīkoties atbilstoši ieteikumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu