Vācijas izmeklētāji vētī ar mačeti bruņotā sīriešu uzbrucēja motīvus

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vācijas policija patlaban cenšas noskaidrot, vai motīvs svētdien pēcpusdienā notikušajam uzbrukumam, kurā 21 gadu vecs sīriešu patvēruma meklētājs ar mačeti nogalināja 45 gadus vecu sievieti, meklējams upura un uzbrucēja attiecībās.

Sieviete tika noslepkavota svētdien plkst.16.27 Reitlingenē, Bādenē-Virtembergā, pie autoostas pēc strīda abu starpā. Noslepkavotā esot bijusi gaidībās.

Atbilstoši policijas skaidrojumam šī slepkavība neesot terorakts.

Bēgot no nozieguma vietas, sīrietis ar mačeti savainojis vēl piecus cilvēkus. Uzbrucēju izdevies aizturēt tikai pēc tam, kad viņu ar automašīnu BMW notriekusi kāda aculieciniece.

Sīrietis šobrīd atrodas reanimācijas nodaļā. Izmeklētāji viņu vēl nav nopratinājuši.

Sīrietis policijai bijis zināms iepriekš pastrādāto noziegumu dēļ. To vidū ir arī smagu miesas bojājumu nodarīšana, zādzība un narkotiku glabāšana. Turklāt izmeklētāji uzgājuši liecības, ka uzbrucējs bijis psihiski slims.

Pirmdien turpinājās liecinieku pratināšana.

Svētdien vakarā kāds cits Sīrijas imigrants Ansbahā, Bavārijā, detonējis spridzekli, laupot dzīvību pats sev un 12 cilvēkus ievainojot.

Starp šiem uzbrukumiem neesot nekādas saistības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu