Vācijā izmeklē 60 patvēruma meklētāju saistību ar teroristiskiem grupējumiem

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Vācijas varasiestādes veic izmeklēšanu par 60 patvēruma meklētāju saistību ar teroristiskiem grupējumiem, tostarp «Islāma valsti», pirmdien paziņojusi Federālā kriminālpolicijas pārvalde (BKA).

«Ņemot vērā imigrācijas turpināšanos Vācijā, mums ir jāpieņem, ka bēgļu vidū ir teroristu organizāciju aktīvi vai bijušie locekļi, atbalstītāji, simpatizētāji un islāmistu kara noziedznieki,» pavēstīja BKA.

No 60 izmeklēšanām 20 ir sāktas pēdējo 10 nedēļu laikā, informēja pārvalde, piebilstot, ka tā par šādiem gadījumiem no vietējām varasiestādēm informāciju ir saņēmusi 410 reizes.

Pēdējās nedēļas laikā trīs no četriem vardarbīgajiem imigrantu sarīkotajiem uzbrukumiem Vācijā ir sarīkojuši migranti, kas Vācijā lūguši patvērumu.

18.jūlijā Vācijas vilcienā uzbrukumu sarīkoja jaunietis, kurš bija reģistrēts kā 17 gadus vecs patvēruma meklētājs no Afganistānas, lai arī parādījušās ziņas, ka viņš varētu būt no Pakistānas un ir vecāks.

Svētdien 21 gadu vecs patvēruma meklētājs no Sīrijas ar mačeti nogalināja grūtnieci un ievainoja vēl četrus cilvēkus. Izmeklētāji ir paziņojuši, ka šis uzbrukums nav terorakts.

Savukārt svētdienas vakarā Bavārijas federālās zemes Ansbahas pilsētā Vācijas dienvidos sprādzienu sarīkoja kāds sīrietis, kura patvēruma pieprasījums bija noraidīts. Viņš pats sprādzienā gāja bojā, bet 12 cilvēki tika ievainoti.

BKA informēja, ka «Islāma valstij» Sīrijā ir pievienojušies jau 840 cilvēki no Vācijas. Maijā tādu bija 800.

Trešā daļa no tiem ir atgriezusies Vācijā un no viņiem apmēram 70 cilvēki ir izgājuši kaujas apmācību vai piedalījušies aktīvā karadarbībā, paziņoja BKA.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu