«Islāma valsts» uzņemas atbildību par spridzināšanu Ansbahā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sīriešu patvēruma meklētājs, kurš svētdienas vakarā uzspridzinājās Ansbahā, bijis teroristiskā grupējuma «Islāma valsts» kaujinieks, pirmdien paziņojis par ziņu aģentūru dēvētais grupējuma atzars «Amaq».

Teroristu propagandas rupors norādījis, ka spridzinātājs pašnāvnieks, kas Vācijas dienvidos ievainojis 15 cilvēkus, esot bijis «»Islāma valsts» kareivis», kas rīkojies saskaņā ar «aicinājumu vērsties pret valstīm, kuras ir koalīcijā», kas apkaro «Islāma valsti».

Kā ziņots, Bavārijas iekšlietu ministrs Joahims Hermans iepriekš pirmdien pavēstīja, ka spridzinātājs videoierakstā, kas atrasts viņa mobilajā tālrunī, paudis apņēmību pastrādāt Vācijā teroraktu.

Videoierakstā terorists pašnāvnieks paudis uzticību teroristiskā grupējuma «Islāma valsts» līderim un pašpasludinātajam kalifam Abu Bakram al Bagdadi.

Spridzinātājs videoierakstā paziņojis, ka uzbrukums esot atriebība Allaha vārdā Vācijai, kas nogalina musulmaņus.

Ministrs arī pavēstīja, ka policija aizturējusi iespējamo spridzinātāja līdzgaitnieku.

Tajā pašā laikā iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs īsi pirms Bavārijas varasiestāžu paziņojuma preses konferencē atzina, ka Ansbahas spridzinātājs no valsts neesot ticis izraidīts, jo bijis «psiholoģiski nestabils».

Viņš piebilda, ka uzbrukumu Ansbahā varētu būt izraisījusi gan spridzinātāja «psiholoģiskā nestabilitāte», gan sakari ar «Islāma valsti».

Kā ziņots, 27 gadus vecais sīrietis svētdienas vakarā Ansbahā detonēja kasešu bumbu, kas atradās viņa mugursomā, pēc tam, kad viņam liedza iekļūt vietējā mūzikas festivāla norises vietā.

Iepriekš Vācijas Iekšlietu ministrijas pārstāvis sakariem ar presi pavēstīja, ka uzbrucējs valstī ieradies pirms diviem gadiem, bet varasiestādes atteikušās viņam piešķirt patvērumu.

Bija paredzēts, ka viņš tiks deportēts uz Bulgāriju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu