Turcijā Bosfora tiltu pārdēvēs neveiksmīgā puča upuru vārdā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turcijā tilts pār Bosfora jūras šaurumu Stambulā tiks pārdēvēts, godinot 15.jūlijā notikušā neveiksmīgā apvērsuma mēģinājuma upuru piemiņu, pirmdienas vakarā paziņoja premjerministrs Binali Jildirims.

Tilts, kas tika atklāts 1973.gadā un līdz šim tika saukts vienkārši par Bosfora tiltu, turpmāk būs zināms kā 15.jūlija mocekļu tilts, premjers sacīja reportieriem pēc vēlā vakarā notikušas ministru kabineta sēdes.

Jildirims sacīja, ka tilts tika izraudzīts pārdēvēšanai tāpēc, ka tas 15.jūlija vakarā bija «apvērsuma plānotāju pirmais mērķis» un tur tika nogalināti vairāki civiliedzīvotāji.

Tiltu, kas ir stratēģisks Eiropas un Āzijas savienojuma punkts, 15.jūlija vakarā bloķēja bruņoti sadumpojušies karavīri, un Stambulas iedzīvotājiem tā bija pirmā pazīme par notiekošu apvērsumu pret prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu.

Dumpinieki, kurus atbalstīja kaujas helikopteri, šāva uz Erdogana atbalstītājiem, kas bija sapulcējušies uz tilta. Apvērsuma rīkotāji vēlāk padevās uz tilta, jo viņus skaitliski pārspēja protestētāji, kas atbalstīja Erdoganu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu