Lībijas pludmalē izskaloti 87 migrantu līķi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Vienā no Lībijas Vidusjūras piekrastes pludmalēm kopš pagājušās nedēļas nogales ir atrasti 87 migrantu līķi, kurus tur izskalojusi jūra, pirmdien paziņoja mediju amatpersona no piekrastes pilsētas Sabrātas.

Līķu izskalošana Sabrātas pludmalē uz rietumiem no Tripoles sākās piektdien.

Pilsētas domes apmācītu brīvprātīgo grupa sestdien pludmalē atrada 41 līķi un nosūtīja uz morgu DNS analīžu veikšanai pirms apbedīšanas.

Nedēļas nogalē tika atrasti arī pārējie 46 līķi, piebilda amatpersona.

Nelegālā migrācija no Lībijas uz Eiropu pāri Vidusjūrai piedzīvo bumu vasaras mēnešos, kad Vidusjūra parasti ir mierīga.

Cilvēku kontrabandisti sava biznesa veicināšanai izmanto haosu, kas pārņēma Lībiju pēc tās diktatora Muammara Kadafi gāšanas un nogalināšanas tautas sacelšanās laikā 2011.gadā.

Migranti ar cilvēku kontrabandistu sagādātām nelielām un nedrošām laivām dodas no Lībijas uz apmēram 300 kilometrus attālo Itāliju.

Katru gadu tūkstošiem migrantu šādi mēģina šķērsot Vidusjūru, bet daudzi ceļā noslīkst.

Saskaņā ar ANO bēgļu lietu aģentūras UNHCR datiem Vidusjūrā kopš 2014.gada ir gājuši bojā vai pazuduši bez vēsts vairāk nekā 10 tūkstoši migrantu, kas devās uz Eiropu. Lielākā daļa šo migrantu bija no Āfrikas valstīm, kas atrodas uz dienvidiem no Sahāras tuksneša.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu