Mišela Obama un Sanderss pauž atbalstu Klintonei

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV pirmā lēdija Mišela Obama un Vērmontas senators Bērnijs Sanderss pirmdien Demokrātu partijas nacionālajā konventā pauduši atbalstu demokrātu Baltā nama kandidātei Hilarijai Klintonei, mudinot partiju būt vienotai, lai vēlēšanās izdotos sakaut republikāņu kandidātu Donaldu Trampu.

«Ņemot vērā viņas idejas un viņas vadību», Klintone ir labāka izvēle nekā Tramps, un viņai «ir jākļūst par Savienoto Valstu nākamo prezidentu», sacīja Sanderss.

Vēl pirms runas, kurā Sanderss pauda oficiālu atbalstu Klintonei, senators pirmdien divas reizes mudināja savus atbalstītājus apvienoties ap demokrātu partijas kandidāti.

Telefona īsziņā atbalstītājiem viņš mudināja atbalstītājus izrādīt viņam «personīgu pieklājību» un konventa zālē neprotestēt.

Savukārt pirmā lēdija, vēršoties pie delegātiem, sacīja: «Šajās vēlēšanās ir tikai viens cilvēks, kuram es uzticu šo atbildību, tikai viens cilvēks, kas, kā es ticu, ir tiešām kvalificēts kļūt par Savienoto Valstu prezidentu, un tā ir mūsu draudzene Hilarija Klintone

«Šajās vēlēšanās es esmu ar viņu,» uzsvēra Mišela Obama.

Pirmdien Filadelfijā sākās Demokrātu partijas nacionālais konvents, kurā Klintone tiks oficiāli nominēta kā partijas kandidāte prezidenta amatam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu