Bruņoti vīrieši šodien sagrābuši ķīlniekus baznīcā Francijā; krīze beigusies

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Divi bruņoti vīrieši sagrābuši ķīlniekus baznīcā Francijas ziemeļos, Ruānas tuvumā, ziņo BBC. Jaunākā informācija liecina, ka abus uzbrucējus policijai izdevies likvidēt, taču dzīvību zaudējis arī viens no ķīlniekiem - mācītājs.

Laikraksts «Le Figaro», atsaucoties uz policiju, vēsta, ka divi ar nažiem bruņoti vīrieši par ķīlniekiem bija sagrābuši piecus cilvēkus, tostarp priesteri un divas mūķenes.

Policija apstiprinājusi, ka abus ķīlnieku sagrābējus izdevies neitralizēt - viņus nošāvuši policijas darbinieki.

Vīriešu motīvi nav zināmi.

Vairāki mediji vēsta, ka uzbrukumā nogalināts viens no ķīlniekiem - mācītājs. Šo informāciju apstiprinājusi arī policija. Vēl viens ķīlnieks guvis smagus ievainojumus un cīnās par dzīvību.

Laikraksts «Le Figaro» informē, ka bruņotie vīrieši uzbrukuši dievkalpojuma laikā, par ķīlniekiem sagrābjot piecus cilvēkus. AFP precizē, ka nogalinātais ķīlnieks ir priesteris, kuram uzbrucēji pārgriezuši rīkli. BBC ziņo, ka priesteris bija 84 gadus vecs.

Nozieguma vietā ieradies Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs, kā arī valsts prezidents Fransuā Olands.

Avoti policijā vēsta, ka uzbrukuma brīdī bruņotie vīrieši arābu valodā izkliedza vārdus «Islāma valsts».

Varas iestādes par ķīlnieku krīzi informēja trešā mūķene, kura bija baznīcā. Viņai izdevās izbēgt un sazināties ar policiju.

Premjerministrs Manuels Valss paziņojis, ka barbariskajā uzbrukumā «ievainota visa Francija un visi katoļi».

Savas «sāpes un šausmas» par notikušo paudis pāvests Francisks, bet Ruānas arhibīskaps Dominiks Lebrens aicinājis visus ateistus pievienoties katoļiem viņu lūgšanās. «Katoļu baznīca nevar ķerties pie citiem ieročiem kā vien lūgšanas un cilvēku brālības,» teikts arhibīskapa izplatītajā paziņojumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu