Erdogans 9.augustā apmeklēs Krieviju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans 9.augustā apmeklēs Krieviju, pirmo reizi tiekoties ar savu krievu kolēģi Vladimiru Putinu, kopš krievu kara lidmašīnas notriekšana Turcijas pierobežā faktiski iesaldēja Maskavas un Ankaras attiecības.

«Vēstnieks mūs ir informējis, ka mūsu dārgais prezidents apstiprinājis savu ierašanos Sanktpēterburgā 9.datumā,» Krievijas ziņu aģentūras citē Turcijas vicepremjera Mehmeta Šimšeka teikto.

Arī kāda turku amatpersona apstiprinājusi vizītes datumu, norādot, ka Erdogans ar Putinu vienojies tikties vēl pirms septembrī gaidāmā G20 samita Ķīnā.

Šimšeks ir augstākā Turcijas amatpersona, kas ieradusies Krievijā, kopš pagājušā gada novembrī Turcijas aviācija Sīrijas pierobežā notrieca krievu kara lidmašīnu, izraisot abu valstu attiecībās nepieredzētu krīzi.

Viņam Maskavā paredzēta tikšanās ar Krievijas premjera vietnieku Arkādiju Dvorkoviču, cenšoties «normalizēt situāciju un mūsu attiecības, cik drīz vien iespējams».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu