IOM: Šogad Vidusjūrā noslīkuši 3000 migrantu; 250 000 nokļuvuši Eiropā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Cenšoties nokļūt Eiropā, šogad Vidusjūrā noslīkuši 3000 migrantu, bet gandrīz 250 000 nelegālo imigrantu izdevies sasniegt mērķi, otrdien paziņojusi Starptautiskā Migrācijas organizācija (IMO).

«Šonedēļ pie Lībijas krastiem izskalotie 39 līķi upuru skaitu palielina līdz 3034,» informēja IOM.

Organizācija norādīja, ka šogad bojāgājušo skaits ir ievērojami lielāks nekā tajā pašā laika posmā pērn, kad līdz jūlija beigām Vidusjūrā bija noslīkuši 1917 nelegālie imigranti.

Lielāku bojāgājušo migrantu skaitu daļēji izskaidro ar to, ka Vidusjūrā nogrimuši lielāki kuģi, kuros atradās vairāki simti cilvēku.

«Neskatoties uz nepārtraukto un pieaugušo patrulēšanu Vidusjūrā, ir bijis ārkārtīgi grūti samazināt upuru skaitu,» atzina IOM preses sekretārs Flavio di Džakomo.

Savukārt Eiropā nokļuvušo nelegālo imigrantu skaits šogad ir nedaudz lielāks kā tajā pašā laika posmā pērn, lielākās grupas veidojot sīriešiem, afgāņiem un irākiešiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu