Airēšanas instruktore no Igaunijas kļūst par pirmo sievieti, kas pārairējusies Somu līcim

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees.ee

Airēšanas instruktore no Igaunijas Tatjana Jānsone kļuvusi par pirmo sievieti, kas laivā pārairējusies Somu līcim, otrdien ziņo laikraksts «Parnu Postimees».

49 gadus vecā Jānsone braucienu ar laivu pāri līcim sāka no Tallinas sestdien pulksten 23.10 un savu galamērķi - vienu no Somijas salām pie Helsinkiem - sasniedza pēc astoņām stundām un 53 minūtēm.

«Parnu Postimees» vēsta, ka neviena cita sieviete, cik zināms, Somu līcim nav pārairējusies, un Jānsone ir pirmā, kas to paveikusi.

Jānsone atklāja, ka braukusi naktī, jo dienā viņas ceļu apgrūtinātu kuģu satiksme.

«Mēs satikām tikai divus kravas kuģus. Man paveicās ar laikapstākļiem: vēja ātrums bija divi līdz trīs metri sekundē. Tā bija fantastiska pieredze. Visgrūtākais brīdis, iespējams, bija pēc tam, kad bija pievārēta nedaudz vairāk par pusi ceļa, aptuveni 50 kilometri. Bet es ne mirkli nedomāju padoties,» žurnālistiem stāstīja Jānsone.

Somu līča šķērsošana bija daļa no Jānsones labdarības projekta «Mans Everests», kura mērķis ir popularizēt sportu un savākt līdzekļus, lai nopirktu jaunas laivas Pērnavas Airēšanas kluba jaunajiem biedriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu