EK par «Brexit» sarunu vadītāju izraugās Mišelu Barnjē

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Komisija (EK) par delegācijas vadītāju sarunām ar Lielbritāniju par tās izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) trešdien izraudzījusies franču politiķi un bijušo ES komisāru Mišelu Barnjē.

«Mišels ir prasmīgs sarunu risinātājs ar lielu pieredzi svarīgās politikas jomās, kas ir atbilstošas sarunām,» norādīja EK prezidents Žans Klods Junkers. «Esmu pārliecināts, ka viņš būs piemērots šā uzdevuma veikšanai un palīdzēs mums izveidot jaunas attiecības ar Apvienoto Karalisti.»

Savukārt pats 65 gadus vecais Barnjē tviterī paziņojis, ka «ir pagodināts» par uzticēto «grūto uzdevumu».

Paredzēts, ka EK delegācijas vadītāja pienākumus viņš uzņemsies 1.oktobrī.

EK uzstāj, ka sarunas ar Londonu netiks sāktas, kamēr Lielbritānija oficiāli neiedarbinās Lisabonas līguma 50.pantu, kas regulē dalībvalsts izstāšanos no ES.

Tikmēr jaunā Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja paziņojusi, ka viņa negrasās to darīt agrāk kā 2017.gadā, lai gan vairums ES līderu pauduši viedokli, ka tas būtu jādara pēc iespējas agrāk.

Līdz sarunu sākšanai Barnjē būs «iekšēji jāsagatavo pamats turpmākajam darbam», norādīja EK. Kad oficiāli tiks iedarbināts 50.pants, «viņš stāsies nepieciešamajos kontaktos ar Apvienotās Karalistes varasiestādēm un visu pārējo ES deleģētajiem pārstāvjiem».

Barnjē savulaik ieņēmis Francijas ārlietu ministra amatu, bet laikā no 2010. līdz 2014. gadam viņš bija ES iekšējā tirgus un pakalpojumu komisārs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu