Simt slavenības paraksta petīciju pret Donaldu Trampu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Apmēram simt slavenību parakstījušas petīciju, kurā iestājas pret ASV prezidenta amata kandidāta no republikāņu partijas Donalda Trampa «naidpilno ideoloģiju».

Petīciju parakstījis mūziķis Mobijs un grupas «R.E.M.» solists Maikls Staips, kā arī aktieri Vudijs Harelsons, Džuliana Mūra, Patrīcija Ārkete, Džeina Fonda, Braiens Krenstons un Lena Danhema.

«Mēs, mākslinieku koalīcija, pievienojamies miljoniem amerikāņu, kuri apņēmušies sakaut republikāņu partijas prezidenta amata kandidātu Donaldu Trampu,» teikts petīcijā. «Uzskatām to par savu atbildību - izmantot savas platformas, lai pievērstu uzmanību Trampa prezidentūras briesmām, kā arī viņa kandidatūras patiesajiem un šobrīd aktuālajiem draudiem.»

Starp petīcijas parakstītājiem ir reperis «Macklemore», scenārists Raiens Mērfijs, seriālu autore Šonda Raimsa, dokumentālo filmu režisors Maikls Mūrs un aktieri Semjuels L.Džeksons, Marks Rufalo un Rašifa Džonsa.

Petīcijas autori norāda, ka Tramps «grib mūsu valsti atgriezt laikā, kad bailes bija attaisnojums vardarbībai, kad alkatība baroja diskrimināciju un kad valsts likumdošanā ierakstīja aizspriedumus pret marginalizētajām grupām».

«[Vēlētājiem] jāizmanto savas balss un balsojuma spēks, lai sakautu Donaldu Trampu un naidpilno ideoloģiju, kuru viņš pārstāv,» teikts petīcijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu