Kremlis noraida iejaukšanos ASV vēlēšanu kampaņā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievija izvairās no jelkādiem soļiem, ko varētu interpretēt kā iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās, trešdien paziņoja Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, šādi reaģējot uz nule izskanējušajām apsūdzībām, ka aiz ASV Demokrātu partijas e-pastu uzlaušanas stāv Kremlis.

Savienoto Valstu prezidents Baraks Obama atteicies noliegt varbūtību, ka Krievija cenšas ASV vēlēšanu iznākumu ietekmēt par labu ekscentriskajam miljardierim Donaldam Trampam.

«Prezidents Putins vairākkārt ir runājis par to, ka Krievija nekad nav iejaukusies un neiejaucas citu valstu iekšējās lietās, jo vairāk - citu valstu vēlēšanu procesos, un Maskavā skrupulozi izvairās no jelkādām darbībām, jelkādiem vārdiem, kurus varētu interpretēt kā tiešu vai netiešu iejaukšanos vēlēšanu procesā,» skaidroja Peskovs.

Kremlis jau iepriekš par «absurdām» nodēvējis Hilarijas Klintones kampaņas apsūdzības, ka Krievija ir iejaukta Demokrātu nacionālās komitejas e-pastu nopludināšanā.

«Ja jūs runājat par zināmām aizdomām attiecībā uz mūsu valsti, tad jums vismaz ir jābūt precīziem un konkrētiem,» trešdien pamācīja Peskovs.

Intervijā telekanālam NBC Obama saistībā ar pieņēmumiem, ka kiberuzbrukumā demokrātu e-pastiem vainojama Krievija, trešdien atbildēja, ka «viss ir iespējams».

«Mēs zinām, ka krievi uzlauž mūsu sistēmas. Ne tikai valdības, bet arī privātās sistēmas,» atzina ASV prezidents.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu