Demokrātu partija nominē Timu Keinu ASV viceprezidenta amatam

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Demokrātu partijas nacionālajā konventā Filadelfijā trešdien ASV viceprezidenta amatam tika oficiāli nominēts Tims Keins, kurš ir senators no Virdžīnijas štata.

Pēc konventa vadītājas kongresmenes Mārsijas Fadžas priekšlikuma 58 gadus vecais Keins tika izvirzīts vienprātīgi bez konventa delegātu balsošanas.

Keins un Hilarija Klintone, kas jau pirms tam šajā konventā tika izvirzīta prezidenta amatam, novembrī balotēsies ASV prezidenta vēlēšanās. Tajās viņu sāncenši būs republikāņu prezidenta kandidāts Donalds Tramps un republikāņu viceprezidenta kandidāts Maiks Penss, kuri pagājušonedēļ tika izvirzīti Republikāņu partijas konventā Klīvlendā.

Keins ar savām strādnieku šķiras saknēm un nevainojamu reputāciju Virdžīnijas gubernatora un senatora amatā var palīdzēt Klintonei gūt atbalstu neatkarīgu vēlētāju vīriešu vidū, lai gan pastāv risks, ka viņš varētu atsvešināt Demokrātu partijas progresīvi kreiso spārnu.

Klintones galvenā pretinieka demokrātu priekšvēlēšanās Bērnija Sandersa atbalstītāji ir pauduši uzskatu, ka viņai būtu jāizvēlas viceprezidenta amatam liberālāks kandidāts – tāds kā kreisā senatore no Masačūsetsas Elizabete Vorena.

Klintone, pagājušajā nedēļas nogalē mītiņā Floridas štatā iepazīstinot ar viņas izraudzīto viceprezidenta kandidātu Keinu, sacīja, ka viņš ir progresīvs un gatavs «stāties šajā darbā un vadīt no pirmās dienas».

Klintone teica, ka Keins ir «viss, kas nav Donalds Tramps un Maiks Penss».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu