NVO: ASV koalīcijas gaisa triecienos Sīrijā nogalināti 1513 civiliedzīvotāji

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV vadītā starptautiskā koalīcija cīņai pret džihādistu grupējumu «Islāma valsts», veicot gaisa triecienus Sīrijā, ir nogalinājusi vairāk nekā 1,5 tūkstošus civiliedzīvotāju, vēsta nevalstiskā organizācija (NVO) «Airwars».

«Airwars» ir specializējusies gaisa triecienu rezultātu novērošanā Sīrijā un Irākā. Tās vietnē teikts, ka koalīcija kopš operācijas sākuma pret «Islāma valsti» Sīrijā ir īstenojusi vairāk nekā 14 tūkstošus gaisa triecienu, kuros nogalināti vismaz 1513 civiliedzīvotāji, tai skaitā sievietes un bērni.

Pentagona pārstāvis pulkvedis Kriss Gārvers trešdien paziņoja, ka ir sākta izmeklēšana par koalīcijas gaisa triecienu, kas 20.jūlijā ticis veikts pret ciemu pie Menbižas pilsētas Sīrijā. Viņš atzina, ka šai izmeklēšanai ir «pietiekami daudz datu, kas iegūti no ārējiem un iekšējiem avotiem».

Pulkvedis sacīja, ka saskaņā ar dažādu avotu datiem civilo upuru skaits šajā uzlidojumā ir no 10 līdz 15 cilvēkiem, «bet ne vairāk par 73».

Nevalstiskā organizācija «Sīrijas Cilvēktiesību observatorija» gan ir paziņojusi, ka šajā gaisa triecienā gājuši bojā 53 civiliedzīvotāji, tai skaitā 11 bērni.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 280 000 cilvēku.

Sīrijā 27.februārī stājās spēkā pamiers, tomēr tas neattiecas uz grupējumiem, kurus ANO atzinusi par teroristu organizācijām, tādiem kā «Islāma valsts» un «Al Nusra».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu