Oficiāli identificēts otrs džihādistu uzbrucējs Francijas baznīcā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Francijas izmeklētāji ir oficiāli identificējuši otro no abiem džihādistiem, kuri iebruka baznīcā un noslepkavoja priesteri, bet pēc tam tika nošauti policijas operācijā, ceturtdien pavēstīja ziņu avots prokuratūrā.

Identificētais 19 gadus vecais Abdels Maliks Nabils Petižans bija zināms varas iestādēm pēc mēģinājuma doties uz Sīriju. Viņš ir dzimis Vogēzu reģionā Francijas austrumos un identificēts pēc DNS analīzēm.

Varas iestādes jau iepriekš identificēja šī uzbrukuma dalībnieku Adelu Kermišu, kurš arī bija 19 gadus vecs un tika apsūdzēts terorisma noziegumos, bet līdz tiesai atradās brīvībā ar elektroniskās novērošanas aproci.

Kermišs un Petižans, bruņojušies ar nažiem, otrdien Sentetjēndiruvrē pilsētiņā pie Ruānas iebruka baznīcā mises laikā un noslepkavoja tās priesteri, pie altāra pārgriežot viņam rīkli. Iebrucēji, kas arī bija saņēmuši ķīlniekus, tika nošauti policijas operācijā.

Ķīlnieku krīzes laikā viens vīrietis tika nopietni ievainots, bet trīs mūķenes un viens dievlūdzējs izglābās neskarti.

Džihādistu grupējuma «Islāma valsts» mediju atzars «Amaq» trešdien publiskoja videoierakstu, kurā Kermišs un Petižans zvēr uzticību šim grupējumam.

Šajā videoierakstā divi bārdaini vīrieši, kas nosaukti kaujas segvārdos kā Abu Omars un Abu Džalils al Hanafi, tur rokas, zvērot «paklausību» «Islāma valsts» līderim Abu Bakram al Bagdadi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu