Krievija atver humānos koridorus civiliedzīvotājiem un kaujiniekiem pie Alepo

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievija ceturtdien paziņoja, ka kopā ar Sīrijas režīmu sākusi «plaša mēroga civilo operāciju» Alepo, lai atvērtu humānos koridorus civiliedzīvotājiem un bēgošajiem kaujiniekiem, savukārt Sīrijas prezidents Bašars al Asads piedāvāja kaujiniekiem amnestiju.

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu Krievijas ziņu aģentūrām teica, ka tiek atvērti trīs humānie koridori, «lai palīdzētu civiliedzīvotājiem, kurus saņēmuši par ķīlniekiem teroristi, un kaujiniekiem, kuri vēlas nolikt savus ieročus», bet uz ziemeļiem no pilsētas tiek atvērts koridors bēgošajiem kaujiniekiem, kuri nav nolikuši ieročus.

Asads ceturtdien piedāvāja amnestiju bruņotajiem kaujiniekiem, kas cīnās pret viņa režīma spēkiem, ja šie kaujinieki padosies, vēsta Sīrijas oficiālā ziņu aģentūra SANA.

«Ikviens, kas ir bruņots (..) un kuru meklē tiesībaisardzības iestādes, (..) pilnībā tiks atbrīvots no soda, ja padosies un noliks ieročus,» SANA citēja Asada dekrētā teikto.

Amnestija attiecas arī tiem kaujiniekiem, kas atbrīvos ķīlniekus.

Opozīcijas kontrolē esošos Alepo rajonus ir aplenkuši valdības spēki, un ir bažas, ka aplenkumā atrodas apmēram 200 tūkstoši cilvēku.

Asads pēdējos gados ir pasludinājis vairākas amnestijas, tostarp 2015.gada jūlijā tiem, kas ir dezertējuši no bruņotajiem spēkiem vai izvairīju;sies no dienesta armijā.

Kopš 2011.gada martā sākās bruņotais konflikts Sīrijā, tajā gājuši bojā vairāk nekā 280 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu