Ministrs: Zvanītājs, kas izteica draudus Tallinas lidostai, pratis piesegt savas pēdas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Persona, kas Igaunijā pa telefonu izteica draudus saistībā ar avioreisiem uz Vāciju, zināja, kā apgrūtināt likumsargiem viņa atrašanu, ceturtdien paziņojis Igaunijas iekšlietu ministrs Hanno Pevkurs.

Ministrs preses konferencē pavēstīja, ka zvanītājs zinājis, kā pavērst vienu vai otru iespēju sev par labu tā, lai viņu būtu pēc iespējas grūtāk atrast.

«Mēs darīsim visu, kas mūsu spēkos, lai atrastu personu, kas izteica draudus,» uzsvēra Pevkurs, piebilstot, ka izmeklētājiem pašreiz ir vairākas versijas.

Pastiprinātā policijas klātbūtne Tallinas lidostā tiks saglabāta vismaz līdz pirmdienai, paziņoja ministrs.

«Pašreiz neizskatās, ka lidojumiem pastāv kādi reāli draudi,» viņš piebilda.

Jau vēstīts, ka pirmdien pēc pulksten diviem naktī Tallinas lidostai un Drošības policijai piezvanīja vīrietis, kurš apgalvoja, ka esot no grupējuma «Islāma valsts», un paziņoja, ka viņam esot nodoms nedēļas laikā uzspridzināt kādu no lidmašīnām, kas veic reisu no Igaunijas uz Vāciju.

Zvanītājs runāja angliski un zvanīja no mobilā tālruņa, kam bija Igaunijas numurs. Telefonsarunas brīdī viņš atradās Igaunijas teritorijā.

Uzreiz pēc draudu saņemšanas Tallinas lidostā tika pastiprināti drošības pasākumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu