Pāvests pasakās poļiem par ticības saglabāšanu

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pāvests Francisks ceturtdien pateicies poļiem par turēšanos pie ticības grūtos laikos un ticības nodošanu tālāk ģimenēs. Pāvests norādīja, ka vēsturē poļu ticība saglabājusies spēcīga daudzās smagās situācijās.

Francisks ieradies Polijā uz Pasaules jauniešu dienām un ceturtdien apmeklēja Čenstohovu, kur atrodas viens no svarīgākajiem Polijas reliģiskajiem simboliem - Čenstohovas Dievmātes svētbilde, kas reizēm tiek dēvēta arī par Melno Madonnu.

Pāvests noskaitīja lūgšanu pie svētbildes un piedalījās brīvdabas misē, uz kuru bija ieradušies desmitiem tūkstoši cilvēku.

Svētot altāri pirms dievkalpojuma sākuma, 79 gadus vecais pāvests paklupa, bet viņam nekavējoties tika sniegta palīdzīga roka. Francisks, kurš sirgst ar išiasu, neizskatījās cietis un turpināja misi.

Pāvests no Krakovas uz 140 kilometru attālo Čenstohovu devās ar automašīnu, nevis helikopteru, kā sākotnēji bija paredzēts. Plāni tika mainīti iespējamo slikto laikapstākļu dēļ.

Čenstohovas Dievmātes svētbilde saņem ne tikai reliģisku godināšanu, bet simbolizē arī Polijas izdzīvošanu, par spīti ārvalstu iebrukumiem daudzu gadsimtu garumā.

Bijušais pāvests Jānis Pāvils II dzimtenes apmeklējumu laikā bieži lūdzās pie šīs svētbildes un ziedoja tai asinīm notraipīto jostu, kas viņam bija mugurā brīdī, kad viņu 1981.gada 13.maijā Vatikāna Svētā Pētera laukumā sašāva turku terorists Mehmets Ali Ādža.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu