Krievija bloķē Ukrainas paziņojumu par Krimu ANO Drošības padomē

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukraina bija ierosinājusi ANO Drošības padomei (DP) pieņemt paziņojumu presei par Krievijas lēmumu iekļaut Krimu Dienvidu federālajā apgabalā, bet Krievija bloķēja šī paziņojuma pieņemšanu, piektdien paziņoja Ukrainas pastāvīgā pārstāvniecība ANO.

«Krievija bloķēja Ukrainas projektu ANO DP paziņojumam presei par Krimu,» teikts Ukrainas pārstāvniecības oficiālajā «Twitter» mikroblogā.

Ukrainas Ārlietu ministrija ir nosūtījusi protesta notu Krievijai saistībā ar lēmumu iekļaut Krimas teritoriju Dienvidu federālajā apgabalā.

Jau ziņots, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien ar savu dekrētu likvidēja Krimas federālo apgabalu, iekļaujot Krimas Republiku un Sevastopoles pilsētu Dienvidu federālajā apgabalā.

Apvienoto apgabalu turpinās vadīt bijušais Krievijas ģenerālprokurors Vladimirs Ustinovs, kurš Dienvidu federālo apgabalu vada kopš 2008.gada.

Par apgabalu gaidāmo apvienošanu mediju holdingam RBK ceturtdien pavēstīja kāda amatpersona, kas lēmumu pamatoja ar to, ka Krimas federālais apgabals sākotnēji tika izveidots pussalas integrācijai Krievijā.

Krimas federālais apgabals tika izveidots 2014.gada martā pēc tam, kad Krievija anektēja Ukrainas Krimas pussalu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu