Klintone kļūst par Demokrātu partijas kandidāti ASV prezidenta amatam

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Hilarija Klintone ceturtdien pieņēma Demokrātu partijas nomināciju ASV prezidenta amatam, sevi raksturojot kā nenogurstošu tautas interešu aizstāvi un noraidot Donalda Trampa tumšo skatījumu uz Ameriku.

«Ar pazemību, apņēmību un neizmērojamu pārliecību es pieņemu jūsu nomināciju Savienoto Valstu prezidenta amatam,» Demokrātu partijas nacionālajā konventā Filadelfijā sacīja Klintone.

Politiķe solīja, ka «būs demokrātu, republikāņu un neatkarīgo prezidente».

«Tiem, kas cīnās ar grūtībām, cenšas un ir veiksmīgi. Tiem, kas balso par mani, un tiem, kas nebalso. Visiem amerikāņiem.»

Politiķe veltīja asus vārdus republikāņu partijas Baltā nama pretendentam Trampam.

«Viņš grib nošķelt mūs no pārējās pasaules, nošķelt mūs vienu no otra,» sacīja Klintone, izsmejot Trampa apgalvojumu, ka viņš var «salabot» valsti.

«Viņš ir aizvedis Republikāņu partiju tālu prom no [Reigana kampaņas optimistiskā redzējuma] «Rīts Amerikā» uz pusnakti Amerikā. Viņš grib, lai mēs baidāmies no nākotnes un viens no otra.»

Klintone arī piedāvāja izlīgumu tiem, kas demokrātu priekšvēlēšanu cīņās atbalstījuši viņas konkurentu Bērniju Sandersu, sakot, ka viņu balsis ir sadzirdētas.

«Es gribu pateikties Bērnijam Sandersam... un visiem taviem atbalstītajiem šeit un visā valstī, es gribu, lai jūs zināt, ka es esmu jūs sadzirdējusi,» sacīja Klintone.

«Jūsu lieta ir mūsu lieta.»

Bijušo ASV valsts sekretāri delegātiem priekšā stādīja viņas meita Čelsija Klintone, māti raksturojot kā varoni.

Konventa delegāti oficiāli Klintoni prezidenta amatam nominēja jau otrdien.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu