Ukraina: Tramps ievēlēšanas gadījumā neatzīs okupēto Krimu par Krievijas sastāvdaļu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas vēstnieks ANO Volodimirs Jelčenko ceturtdien sacīja, ka ir «teju vai pilnīgi pārliecināts», ka Donalds Tramps gadījumā, ja viņš tiks ievēlēts ASV prezidenta amatā, neatzīs Krievijas okupēto Krimu par Krievijas sastāvdaļu.

Vēl trešdien Tramps preses konferencē, atbildot jautājumu par Krimas kā Krievijas sastāvdaļas atzīšanu, sacīja, ka šo jautājumu izskatīs.

"Mēs to izskatīsim"," sacīja Tramps. "Jā, mēs izskatīsim."

Starptautiskā sabiedrība nosodījusi 2014.gada martā notikušo aneksiju, turklāt rietumvalstis, ieskaitot ASV, Krievijai noteikušas bargas sankcijas.

ANO Ģenerālā asambleja 2014.gada rezolūcijā nosodīja Krimas aneksiju un no jauna apstiprināja, ka Krima ir Ukrainas sastāvdaļa.

«Es esmu lielā mērā pārliecināts, ka jebkura ASV valdība pilnā apjomā respektēs šos lēmumus,» sacīja Jelčenko.

Viņš arī uzsvēra, ka Tramps šobrīd nav ASV prezidents, «vismaz ne pagaidām».

"Ja tas ir viņa kā Savienoto Valstu prezidenta amata kandidāta viedoklis, lai tā būtu, tas ir viņa viedoklis," sacīja diplomāts. Es ceru un es esmu teju vai pilnīgi pārliecināts, kas šis viedoklis mainīsies."

Baltais nams ceturtdien uzsvēra, ka ASV politika Krimas jautājumā ir skaidra un ka Krievijas rīcībai ir plašs starptautiskais nosodījums.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu