Francijā varētu aizliegt mošeju finansēšanu no ārzemēm

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Francijas premjerministrs Manuels Valss piektdien atzina, ka ir «atvērts» idejai, kas paredz uz laiku aizliegt mošeju finansēšanu no ārzemēm.

Tas, ka viens no džihādistiem, kurš šonedēļ Ruānas apkaimes baznīcā noslepkavoja katoļu priesteri, ticis atbrīvots, kaut arī ar elektronisku izsekošanas ierīci, bijusi «kļūda», intervijā laikrakstam «Le Monde» sacīja premjers.

Fakts, ka viens no priestera slepkavām - 19 gadus vecais Adels Kermišs -, gaidot tiesu saistībā ar apsūdzībām terorismā, atradies brīvībā, nozīmē, ka tiesnešiem lietām jābūt «citādai, individuālai pieejai», skaidroja premjers.

Viņš gan arī pauda pārliecību, ka tiesnešus nevar saukt pie atbildības par «šo teroraktu».

Pēc priestera slepkavības vairojoties bažām par reliģiskas spriedzes izraisīšanos sekulārajā Francijā, Valss norādīja, ka valstij ir «jāveido jaunas attiecības» ar islāmu.

Francijā jau kopš pagājušā gada novembra teroraktiem Parīzē, kuru laikā islāma ekstrēmisti noslepkavoja 130 cilvēkus, ir spēkā ārkārtas stāvoklis.

Pēc Bastīlijas dienas islāmistu terorakta Nicā, kas prasīja 84 cilvēku dzīvības, ārkārtas stāvoklis pagarināts vēl uz pusgadu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu