ASV konstatēti pirmie inficēšanās gadījumi ar Zikas vīrusu no vietējiem odiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Floridas štatā konstatēti pirmie gadījumi ASV, kad cilvēki inficējušies ar Zikas vīrusu no oda kodumiem, paziņojis štata gubernators Riks Skots. Četri cilvēki - trīs vīrieši un sieviete - inficējušies ar vīrusu Maiami, atklāja Floridas gubernators.

Četri cilvēki - trīs vīrieši un sieviete - inficējušies ar vīrusu Maiami, atklāja Floridas gubernators.

Līdz šim ASV konstatētajos inficēšanās gadījumos personas inficējušās ceļojumu laikā vīrusu skartajās valstīs vai arī seksuāli transmisīvā ceļā. Neviens no gadījumiem nebija cēlies no vietējas moskītu izplatīšanās.

ASV amatpersonas iepriekš brīdinājušas, ka inficēto moskītu izplatīšanās Savienotajās Valstīs varētu būt negatīvs pavērsiens vīrusa izplatībā.

Zikas vīruss pirmoreiz tika konstatēts 1947.gadā Āfrikā, bet tika uzskatīts par relatīvi vieglu slimību, līdz pērn tika paziņots par tā pašreizējo uzliesmojumu Latīņamerikā.

Vīrusu pārnēsā «Aedes» ģints odi. Lielākoties tas nav bīstams dzīvībai, bet ar šo saslimšanu tiek saistīti aizvien biežāki gadījumi, kad Latīņamerikā, īpaši Brazīlijā, piedzimuši bērni ar pārmērīgi mazu galvu un smadzenēm. Pret Zikas vīrusu līdz šim nav izstrādāta vakcīna vai zāles.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu