Topošais diktators Erdogans par ASV: «Kas jūs tādi esat? Jums vajadzētu zināt savu vietu!»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans piektdien kritizēja ASV izlūkdienestu vadītāju un augsta ranga ģenerāli par izteikumiem, ka pēc neveiksmīgā puča mēģinājuma Turcijā ir atstādināti vai ieslodzīti nozīmīgākie Vašingtonas sarunu partneri.

«Kas jūs tādi esat?» jautāja Erdogans. «Jums vajadzētu zināt savu vietu,» viņš paziņoja Ankarā.

ASV Nacionālās izlūkošanas direktors Džeimss Klapers un ASV Centrālās pavēlniecības komandieris Džozefs Votels ceturtdien brīdināja, ka tīrīšanas Turcijā ietekmē cīņu pret teroristu grupējumu «Islāma valsts».

«Tam ir ietekme, jo tas skar visus Turcijas nacionālās drošības aparāta segmentus,» Klapers paziņoja Aspenas Drošības forumā.

«Daudzi no mūsu sarunu partneriem ir atstādināti vai aizturēti,» viņš norādīja, piebilstot, ka tas padarīs sadarbību ar Turciju grūtāku.

Līdzīgas bažas pauda arī Votels.

«Mēs esam ļoti atkarīgi no Turcijas mūsu resursu izvietošanā. Es bažījos, ka tas ietekmēs mūsu sadarbību (..) kas ir bijusi lieliska,» norādīja ģenerālis.

Reaģējot uz šiem izteikumiem, Erdogans paziņoja, ka ASV amatpersonas ir «nostājušās pučistu pusē».

Kopš 15.jūlijā piedzīvotā neveiksmīgā apvērsuma mēģinājuma Turcijā ir aizturēti vairāk nekā 18 000 cilvēku, no tiem 10 000 - bruņotajos spēkos.

Pēc mēnešiem ilgām sarunām Turcija pagājušajā gadā beidzot atļāva ASV spēkiem izmantot Indžirlikas bāzi gaisa triecieniem pret džihādistiem Sīrijā. Kopš tā laika šī aviobāze ir kļuvusi par nozīmīgu šīs operācijas centru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu