Vācu satīras žurnāls met kārtējo izaicinājumu Erdoganam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Satīras žurnāla "Titanic" vāks

Vācu satīras žurnāls «Titanic» aicinājis savus lasītājus pasteigties iegādāties kārtējo tā numuru, kamēr varasiestādes nav to aizliegušas. Sagaidāms, ka šis žurnāla laidiens kārtējo reizi izsauks Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana sašutumu.

«Erdogans ir stresā – pat viņa penis rīko apvērsumu,» vēsta virsraksts uz «Titanic» augusta numura vāka, uz kura redzams Turcijas prezidenta stāvs, kam ar datorprogrammas «Photoshop» palīdzību «stratēģiskā vietā» piemontēts desas luņķis.

Erdogans jau iepriekš vērsies pret vācu satīriķiem, kas atļāvušies viņu izsmiet.

Visskaļāk izskanējusi vācu komiķa Jāna Bēmermana lieta. Bēmermans Vācijas sabiedriskajā televīzijā tiešraidē nolasīja Turcijas prezidentu izsmejošu dzejoli, un Erdogans vērsās pie Berlīnes varasiestādēm, pieprasot komiķi sodīt.

Izraisot lielā sabiedrības daļā sašutumu, Vācijas kanclera Angela Merkele atļāva uzsākt pret komiķi izmeklēšanu, pamatojoties uz joprojām spēkā esošu novecojušu likuma normu par ārvalstu līderu apvainošanu.

Merkele gan vēlāk atzina, ka pieļāvusi kļūdu, nosaucot Bēmermana vārsma par «apzināti zaimojošām», taču no sava lēmuma atļaut uzsākt izmeklēšanu neatkāpās.

Kā ziņots, Erdogans piektdien paziņoja, ka apsauc visas prasības pret pilsoņiem, kas apsūdzēti par viņa apvainošanu.

Taču šobrīd nav skaidrs, vai Erdogana paziņojums attiecas arī uz ārvalstu pilsoņiem, tostarp uz Bēmermanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu