Vācieši noraida Merkeles saukli «Mēs to spējam»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tikai 8% vāciešu joprojām tic kancleres Angelas Merkeles par klišeju kļuvušajam sauklim «Mēs to spējam» («Wir schaffen das»), kas pērn tika regulāri lietots, lai mobilizētu atbalstu nekontrolētajam masveida patvēruma meklētāju pieplūdumam, liecina sestdien publiskotie aptaujas rezultāti.

Pirmo reizi Merkele ar šo saukli nāca klajā pagājušā gada augustā pēc tam, kad viņa faktiski bija atvērusi Vācijas robežas neierobežotai nelegālo imigrantu plūsmai.

Taču arī šonedēļ notikušajā ikgadējā preses konferencē, kas imigrantu pastrādāto asiņaino uzbrukumu dēļ tika sasaukta mēnesi agrāk nekā ierasts, viņa šo saukli atkal atkārtoja.

Saskaņā ar aptauju, kuru sabiedriskās domas pētniecības uzņēmums «YouGov» veicis laikā no 27. līdz 29.jūlijam, uz jautājumu, kāda ir jūsu attieksme pret Merkeles paziņojumu, ka «mēs to spējam», 48% vāciešu atbildējuši, ka viņi šim sauklim absolūti nepiekrīt, bet 18% atzinuši, ka nepiekrīt tam «zināmā mērā».

Savukārt astoņi procenti izteikušies, ka tam piekrīt tikai «zināmā mērā».

Tādējādi to vāciešu skaits, kas joprojām dala Merkeles optimismu par valsts spēju tikt galā ar milzīgo patvēruma meklētāju skaitu, sarucis līdz zemākajai atzīme, kas līdz šim konstatēta aptaujās.

Atbalsts Merkeles piekoptajai imigrācijas politikai augstāko punktu sasniedza laikā no pagājušā gada 1. līdz 4.septembrim, kad kanclerei bēgļu jautājumā piekrita 43% vāciešu, bet 51% viņai nepiekrita.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu