Junkers atklāj, ka viņam ir «mazā melnā grāmatiņa» ar nodevēju vārdiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers intervijā beļģu laikrakstam «Le Soir» atzinis, ka viņam ir «mazā melnā grāmatiņa» ar to cilvēku vārdiem, kas viņu nodevuši, pirmdien ziņoja britu laikraksts «The Guardian». «Man ir maza melna grāmatiņa (..), kur pēdējos 30 gadus pierakstu, kad kāds mani nodod,» atzina bijušais Luksemburgas premjerministrs.

Junkers sacīja, ka grāmatiņa nav pierakstīta pilna, jo cilvēki viņu reti kad nodod.

«Es neesmu atriebīgs, bet man ir laba atmiņa,» viņš piebilda.

«Brexit» kontekstā varētu domāt, ka melnajā grāmatiņā minēts arī demisionējušais Apvienotās Karalistes Neatkarības partijas (UKIP) līderis Naidžels Farāžs, bet Junkers intervijā «Le Soir» apgalvoja, ka ciena UKIP līderi un uzskata viņu par ļoti erudītu.

Vienlaikus Junkers taisnojās, ka nav apskāvis Farāžu, kad viņi pēdējo reizi tikušies Eiropas Parlamentā Strasbūrā.

«Es iečukstēju viņam ausī ko tādu, kas nebija kompliments. Fotogrāfijas radīja iespaidu, ka es viņu apskauju,» piebilda Junkers.

Pēc Lielbritānijas referenduma, kurā briti nobalsoja par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), izskanējuši aicinājumi Junkeram atkāpties, kurus viņš kategoriski noraidījis.

Junker norādīja, ka «Brexit» ir viņu apbēdinājis, jo tagad viņa turpmākos divus vai trīs gadus būs drīzāk jākoncentrējas uz Eiropas graušanu, nevis nostiprināšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu