Jaunzēlandē izvieto «garastāvokļa bankomātus», lai noskaidrotu, kā cilvēki jūtas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vairākās pilsētās Jaunzēlandē izvietots bankomātam līdzīgs terminālis, kas cilvēkiem nevis izsniedz naudu, bet vaicā, kā tie jūtas.

Šie automāti uzstādīti Vangarei pilsētā kā daļa no projekta «Garastāvokļa banka». Iepriekš šis aparāts «viesojies» arī citās pilsētās. Tam ir skārienjūtīgs ekrāns, kas garāmgājējiem ļauj izvēlēties vienu no vairāk nekā 1000 iespējām un tās kombinēt, aprakstot pašreizējo noskaņojumu,

Šie «depozīti» tiek saglabāti un sniedz ieskatu par aktuālo pilsētas emocionālo stāvokli projekta mājaslapā.

«Garastāvokļa banka» ir mākslinieces Vanesas Krovas projekts. Vispirms šis automāts novietots Jaunzēlandes galvaspilsētā Velingtonā. Māksliniece skaidro, ka vēlējusies izpētīt mašīnu lomu, daloties ar jūtām un pieredzi. Šis aparāts kādu laiku pavadījis arī Oklendā, bet tagad pēc vietējo aktīvistu iniciatīvas novietots Vangarei pilsētā.

Aktīvisti, kas fokusējas uz sabiedrības iesaisti, skaidro, ka viņu galvenais mērķis ir cilvēku labsajūta nevis nauda un ekonomiskā izaugsme. Pēc viņu domām, saruna par to, kā sabiedrība jūtas, ir derīgāka, nekā kārtējais paziņojums «Esam izveidojuši vēl 60 darbavietas «McDonald's»...»

Atšķirībā no citām Jaunzēlandes pilsētām, Vangarei pilsētā šis automāts nestāvēs uz vietas, bet tiks pārvietots, veidojot ģeogrāfisku noskaņojuma karti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu