Pāvests negaidīti apciemo izbijušas prostitūtas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pāvests Francisks piektdien pārsteidzis 20 izbijušas prostitūtas no sešām dažādām valstīm, tās negaidīti apciemojot viņu patvēruma vietā Romā.

Šīs sievietes izglābtas no suteneriem un viņām nodrošināts drošs patvērums un aizsardzība katoļu labdarības organizācijai piederošā dzīvoklī Itālijas galvaspilsētā. Viņu vidū ir septiņas sievietes no Nigērijas, sešas rumānietes un četras albānietes, vēl trīs sievietes nākušas no Itālijas, Tunisijas un Ukrainas. Visas šīs sievietes ir aptuveni 30 gadus vecas un iepriekš cietušas no smagas vardarbības, taču tagad radušas aizsardzību Romā.

79 gadus vecais pāvests, kurš iepriekš cilvēktirdzniecību nodēvējis par «noziegumu pret cilvēci» vairāk nekā stundu uzkavējies patvēruma vietā un runājies ar sievietēm, uzklausot stāstus, kā viņas piespiestas kļūt par prostitūtām.

Solot sievietēm darbu, cilvēku kontrabandisti tās atved uz Itāliju un citām Rietumeiropas valstīm, bet tad piespiež nodarboties ar prostitūciju.

Pāvests iedrošinājis šīs sievietes «būt stiprām», sākot jaunu dzīvi ar katoļu biedrības atbalstu.

Pēkšņā vizīte pie izbijušajām prostitūtām notikusi vienā no Vatikāna tā dēvētajām pāvesta «Žēlsirdības piektdienām», koncentrējoties uz sabiedrības grupām, kas piedzīvojusi ciešanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu